您現(xiàn)在的位置:首頁 - 備考 - 成考問一問

專升本英語閱讀理解練習(xí)題及答案

2025-07-06 來源:教育在線

對于英語考生來說,英語閱讀在考試當(dāng)中占比是相當(dāng)大的,下面小編為大家整理專升本英語閱讀理解練習(xí)題及答案,供參考。

From now on, never spend your precious time thinking of reasons for your failures and shortcomings. Instead, realize that the seeds of success were planted within you when you were born. Only you have the power to make those seeds grow.

The seeds, and the power to grow them, are contained in the most awesome machine ever created: the human mind. Success is a choice and not a chance. You were born a winner. You were born rich. You can be a success as long as you make the right choice.

You cannot be successful without first developing your self-esteem. Your level of selfesteem is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself, and thus over your life. People with low self-esteem are people who do not believe that they have any power, or responsibility for their lives. They are the perennial(長期存在的) victims and martyrs. They are leaves tossed(搖擺) by the winds of chance and blown about with any sudden change in the weather. You can exercise control over your life only to the degree that you believe that you are responsible for everything that happens in your life. Failures think that everything happens by accident and by chance. Successful people realize that they are responsible.

Everything happens as a result of something. If we can identify the cause, we can control the effect. We are responsible for what we choose to think and believe. One generally rises to the level that one expects. We are responsible for setting our expectations. Our success is dependent upon our level of confidence.

If you associate with positive-thinking people, you are definitely going to achieve success. On the contrary, the opposite happens. We are responsible for finding, planting, and nurturing the seeds that contain future victory, born from setbacks.

In short, in all areas of your life, whether they are financial, physical, emotional, or spiritual, you are responsible. Once you recognize this, accept it, and firmly believe it, you are on the road to success.

問題:

1.People with low self-esteem are compared to leaves because they _______.

A.are ready to change their minds

B.are easily affected by windy weather

C.don't have the power to face their fate

D.can't exercise control over themselves

【參考答案】D

[考點(diǎn)]推理判斷題

【精析】D根據(jù)第三段第二句“Your level of selfesteem is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself, and thus over your life.”和最后一句“They are leaves tossed by the winds of chance and blown about with any sudden change in the weather.”可知,自尊基于對自我的掌控程度。由此可推知,自尊心不強(qiáng)的人像樹葉一樣隨風(fēng)飄動,這是因?yàn)樗麄儫o法掌控自我。故選D。

2. Losers would think that_____ .

A.success is the result of hard work

B.working hard will lead to success

C.their failure is only because of bad luck

D.they don't make efforts to succeed 【參考答案】C

[考點(diǎn)]推理判斷題

【精析】C根據(jù)第四段第二句“Failures think that everything happens by accident and by chance.”可知,失敗者認(rèn)為一切事情的發(fā)生都是偶然的。由此可推知,他們會認(rèn)為失敗是由于他們運(yùn)氣不好。故選C。

3. It can be learned from Paragraph 5 that ________.

A.whether we will succeed depends on our level of confidence

B.developing confidence depends on future success

C.thoughts and beliefs are the result of creative mind

D.setting our expectations is essential before taking action

【參考答案】A

[考點(diǎn)]事實(shí)細(xì)節(jié)題

【精析】A根據(jù)第五段最后一句“Our success is dependent upon our level of confidence.”可知,我們是否能成功取決于我們的自信心水平。故選A。

4. The last paragraph serves as _______

A.the proof of the author's point B.the conclusion of the argument C.an introduction to another topic D.a comparison between two views

【參考答案】B

[考點(diǎn)]推理判斷題【精析】B根據(jù)最后一段“In short, in all areas of your life, whether they are financial, physical, emotional, or spiritual, you are responsible…”可推知,最后一段是對全文觀點(diǎn)的總結(jié)和歸納。in short意為“簡而言之,總之”。故選B。

5.Which is the best title for the passage?

A.Success Is a Choice

B.The Secrets of Success

C.Develop Our Confidence

D.How to Achieve Success

【參考答案】A [考點(diǎn)]主旨大意題

【精析】A第二段第二句“Success is a choice and not a chance.”點(diǎn)明了本文的主旨——成功是一種選擇而不是一種機(jī)遇,接下來便圍繞這一論點(diǎn)展開論述。故選A。

1
意向表
2
學(xué)習(xí)中心老師電話溝通
3
查看評估報(bào)告
1、年齡階段

2、當(dāng)前學(xué)歷

3、提升學(xué)歷目標(biāo)

4、意向?qū)W習(xí)方式

報(bào)考所在地
*
*
*
- 聲明 -

(一)由于考試政策等各方面情況的不斷調(diào)整與變化,本網(wǎng)站所提供的考試信息僅供參考,請以權(quán)威部門公布的正式信息為準(zhǔn)。

(二)本網(wǎng)站在文章內(nèi)容出處標(biāo)注為其他平臺的稿件均為轉(zhuǎn)載稿,轉(zhuǎn)載出于非商業(yè)性學(xué)習(xí)目的,歸原作者所有。如您對內(nèi)容、版權(quán)等問題存在異議請與本站聯(lián)系,會及時(shí)進(jìn)行處理解決。

關(guān)注公眾號
  • 【繼教前沿】
  • 【陽光繼教】
首頁 考生自助服務(wù)系統(tǒng)